Internet & ICT Solutions

Internet & ICT Solutions

Signus Internet Solutions houd zich bezig met het verlenen van diensten in alle takken van Internet en ICT. Samen met u zorgt Signus voor een verbetering van uw organisatie door het oplossen van ICT vraagstukken, het creëren van doelmatige werkplekken, en het voeren van pro-actief management op het gebied van Internet en ICT in combinatie met netwerkbeheer op afstand. Wij bieden specifieke kennis op het gebied van ontwerpen, implementeren, toepassen en beheren van ICT- en Internet oplossingen voor het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen.

Sinds de oprichting in 1996 heeft Signus meerdere projecten zeer succesvol afgerond. Het uitgangspunt van Signus Internet Solutions is dat er oplossingen worden gevonden, die aansluiten bij uw organisatie. Dat heeft tot meerdere langdurige samenwerkingsverbanden geleid.

De kracht van Signus komt naar boven, wanneer de nieuwste technische mogelijkheden worden gekoppeld aan de wensen van uw organisatie. De experts van Signus zijn natuurlijk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen ook de vertaalslag maken naar voor u begrijpelijke taal. Dit ziet u terug in de medewerkers van Signus Internet Solutions: van oude ervaren rotten in het vak, tot jonge enthousiastelingen met allen een bovengemiddelde kennis van hun uiteenlopende vakgebieden.

Signus Internet Solutions heeft een brede kijk op ICT en Internet vraagstukken, zodat altijd de beste oplossing gevonden wordt die aansluit bij uw organisatie.

Bij projecten waarbij meerdere disciplines of branches zijn gemoeid, toont Signus zich altijd een goede leider, maar nog belangrijker, een goede teamspeler!

Samenwerking van onze specialisten met uw medewerkers is de sleutel voor productieve, betrouwbare oplossingen en implementaties.

Samen met u komt Signus Internet Solutions zeker tot de beste oplossing, die bij uw onderneming past!

Kortom: Uw technische werkomgeving …. onze zorg!


Automatiseringsmanagement

Signus kan u adviseren en begeleiden in het opzetten en uitvoeren van diverse automatiseringsprojecten binnen uw organisatie. Wij bepalen samen met u de automatiseringsbehoefte, om zo tot een specificatie van de benodigde hardware en software te komen. Kenmerken automatiseringsprojecten:

  • Optimaal rendement uit automatiseringsuitgaven;
  • Budgetverantwoordelijkheid;
  • Automatisering vanuit zowel een strategische, tactische als operationele visie;
  • Professionele toepassing van de meest actuele mogelijkheden en inzichten;
  • Werkend vanuit een lange termijn relatie, met een duidelijke betrokkenheid bij de klant;
  • Volledigheid in oplossingen;
  • Het begeleiden en uitvoeren van benodigde werkzaamheden.

Virtualisatie van Windows-based servers

Van zestien fysieke servers terug naar vier fysieke servers middels VMWare ESX.

Toepassingsgebieden waarin VMware ESX perfect ingezet kan worden zijn:

Serverconsolidatie

U kunt een enkele server voorzien van meerdere virtuele servers. Op deze manier kunt u aanzienlijk besparen op uw hardwarekosten en uw hardware optimaal benutten; zo kunt u het aantal servers in de organisatie terugdringen.

Ontwikkelen en testen

U kunt op uw server eenvoudig en flexibel een OTAP (Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie) model opbouwen.

Disaster Recovery

Indien u kritische servers inricht met VMWare ESX software, dan kunt u een enkel serversysteem voorzien van (meerdere) virtuele back-up servers op een ander fysiek systeem. Mocht een server problemen geven, dan kunt u direct overgaan op een andere virtuele server. VMware ESX heeft geen ‘host’ besturingssysteem nodig.


Application Services

Laat ons uw applicatie hosten. Medewerkers hebben genoeg aan een goede werkplek, een goede router en een perfecte internetverbinding; connectivity is doorslaggevend.

Waarom zelf uw infrastructuur ontwikkelen en beheren als u gebruik kunt maken van het meest geavanceerde Utility Platform? Signus ondersteunt u bij het live brengen en beschikbaar houden van uw applicatie, waarbij generieke diensten als veiligheid, stresstesten en loadbalancing vanzelfsprekend goed geregeld zijn.

Signus combineert internettechnologie en kennis van zaken om uw business processen te innoveren. Die kennis hebben we georganiseerd rond applicatie management. We leveren niet alleen de benodigde techniek, maar kunnen ook allerlei bijbehorende generieke back office diensten van u overnemen.


Security oplossingen

Uw netwerk is een kostbaar bezit. Hierbij valt niet alleen te denken aan de waarde van de hardware en software, maar vooral aan de waarde van de data die u in loop der tijd heeft verzameld. Deze data heeft voor uw onderneming een onschatbare waarde en verdient dus ook adequaat beveiligd te worden.

Er zijn drie soorten beveiliging waar men rekening mee moet houden:

  1. Beveiliging tegen accidenteel wissen van bestanden: door het zorgen voor een goede rechtenstructuur op uw netwerk, kan worden voorkomen dat bestanden (per ongeluk) worden gewist of worden overschreven.
  2. Interne beveiliging tegen ongeoorloofde toegang: Door het juist toepassen van rechten en het gebruiken van speciale netwerk security oplossingen, is het mogelijk om data te beschermen tegen ongeoorloofd lezen en kopiëren. Tevens is het mogelijk om op deze manier bepaalde programma's en websites te blokkeren, die het arbeidsproces vertragen. Te denken valt hier aan websites met ongewenste inhoud, die vaak ook virussen verspreiden en het gebruik van MSN wat naast verloren arbeidstijd ook het risico van virussen en wormen met zich mee draagt.
  3. Externe beveiliging van uw netwerk: Het internet zit vol met kwaadwilligen die niets anders voorhebben, dan het inbreken op uw systeem en het stelen of wissen van uw data. Met steeds sluwere methoden proberen zij toegang te krijgen en dan vooral met programma's die in andere programma's of virussen verstopt zitten. Onze Netwerk security oplossingen beschermen uw netwerk tegen deze cyber criminelen.

Netwerk infrastructuren

Om alles goed te kunnen beheren, is het noodzakelijk dat het netwerk perfect in orde is. Het netwerk moet netjes gestructureerd en beveiligd zijn. Signus heeft alle kennis en middelen in huis, om zelfs de meest complexe netwerken aan te leggen en te combineren. Uiteraard blijft het niet bij de interne infrastructuur. Signus kan ook zorg dragen voor beveiligde verbindingen met andere vestigingen of thuiswerkplekken.


Netwerk- en systeembeheer

Signus Internet Solutions is de partner bij uitstek voor alle werkzaamheden rondom en aan uw netwerk. Wij verzorgen de complete installatie, vanaf de bekabeling tot aan de installatie van de software. Wij onderhouden en monitoren uw netwerk middels remote beheer.


E-mail en internetoplossingen

Signus Internet Solutions beschikt over de kennis en de middelen om uw organisatie op een professionele wijze op het internet te presenteren. Een geslaagde website kan alleen maar tot stand komen in samenwerking met uw onderneming. Hierdoor krijgt u een unieke en op maat gemaakte website, die volledig bij uw bedrijf en uw wensen aansluit.

Signus Internet Solutions ontwerpt niet alleen de website, het is ook mogelijk uw website te hosten: Signus heeft een aantal servers in eigendom waarop uw domein en website veilig zijn ondergebracht.

Over ons

Wij zijn gespecialiseerd in werktuigbouwkunde, railtechniek, voertuigtechniek en elektrotechniek, ICT-ondersteuning, internet-toepassingen, management- en afdelingssupport.

Contactgegevens

T: +31 850168881
E: mail@signusgroup.nl

Algemeen postadres:
Postbus 162
6640 AD Beuningen

Vestigingen

Nijmegen
Eibergen

Dedemsvaart
Arnhem